Saturday 8 October 2016

Bračni savjet: Držite se za ruke




Ovo neće biti tekst sa 10 stavki niti nekakva čudna zamka koja će vas navesti da ovo pročitate. Moj savjet je jednostavan, držite za ruke vašeg supružnika kad god hodate zajedno, bilo gdje i uvijek.

Čak i kada idete od vašeg auta ka stanu ili kući pa makar vam trebalo samo 10 sekundi hoda, držite se za ruke.

Čak i ako su vam ruke ljepljive i masne u sredini jula. Obrišite ih i držite se za ruke.

Čak i ako ste se upravo raspravljali u autu i toliko ste kolutali očima da imate osjećaj da će vam ostati zaglavljene u pozadini glave. Držite se za ruke.

Čak i ako ste u braku deset ili dvadeset godina i imate djecu koja bjesne kroz planine nesmotanog veša kod kuće. Držite se za ruke.

Neka vam to bude navika a ne izuzetak. Držanje za ruke topi tenzije kao što se čokoladica topi u nestrpljivim dječijim šakama. Držanje za ruke prenosi ljubav bez da morate da izgovorite: ''volim te''. Držanje za ruke spaja vaša tijela, a fizička povezanost je jaka.

Držanje nekoga za ruke šalje jasnu sliku ne samo onima koji se drže nego i onima koji posmatraju. Poruka glasi: ovo je moj supružnik, ja stojim uz nju/njega. Podržavam je/ga. Neću tolerisati da je/ga neko pogrešno tretira. I neću dopustiti da se sitnice uvuku između naših ruku niti naših srca.

Ima dosta snage u tome.

Tako da, držite se za ruke. :)

Prevedeno i preuzeto od: Asmaa Hussein @facebook